Sandblåsing

Hvordan velge den riktige industristøvsuger

Industristøvsugeren er et helt annet arbeidsverktøy enn vanlig støvsuger. Dens størrelse, kraft, filtreringselementer og økt oppsamlingskapasitet er bare noen av forskjellene som gjør en støvsuger til et vesentlig element i det industrielle arbeidsmiljøet. Alle som jobber i et produksjonsanlegg vet at et av de vanligste problemene er dannelsen av enorme mengder støv og rester, som kan forårsake helseproblemer for arbeidere eller problemer i arbeidsmiljøet, med påfølgende tap av kvalitet i utførelse. Den grunnleggende kommersielle støvsugeren kan ikke samle opp det fine støvet, steinsprut, spon eller andre rester som vanligvis finnes i verksteder eller på byggeplasser.

Med disse makroforskjellene, hvordan velger du riktig industristøvsuger?


De første forskjellene som skal gjøres gjelder materialet som skal støvsuges, bruken som skal gjøres av det, enten det er sporadisk eller kontinuerlig, og arbeidsstedet.
Å kjenne godt til materialet som skal støvsuges er grunnleggende for å vite hvilket filterelement som skal brukes og hvilken kapasitet støvsugeren skal ha.

Store mengder materiale kan kreve bruk av storsekker eller ekstra separatorer for å øke den totale kapasiteten og håndteringen. Motorenheten er derimot avhengig av bruken av støvsugeren.

Kontinuerlig bruk krever et trefaset motor, som er i stand til å jobbe kontinuerlig 24 timer i døgnet, 7 dager i uken, uten behov for vedlikehold. Ved sporadisk bruk anbefales enfasestøvsugere med bypass motor. Med en livssyklus på ca. 1200 arbeidstimer må kull børstene skiftes for å garantere ytterligere 800 arbeidstimer.

Arbeidsplassen har stor innflytelse på konstruksjonen av støvsugeren. I nærvær av aggressive midler bør slitasjebestandige materialer brukes. På ujevnt terreng kan en fast vegg- eller gulvløsning med økt lengde på sugeslange være å foretrekke.

Hvilke industristøvsugere vi produserer

Du-Puy støvsugere kan brukes i et bredt spekter av industrielle applikasjoner, og i henhold til vårt motto, kan de tilpasses etter kundens behov. Blant våre forslag finner du:

 • Profesjonelle støvsugere
 • Industrielle støvsugere for å samle opp væsker.
 • Enfas industristøvsugere
 • Trefas industristøvsugere
 • Oljestøvsuger
 • Metallspon støvsugere
 • Silostøvsugere
 • Heavy Duty støvsugere
 • Atex sertifiserte støvsugere
 • Trykkluft støvsugere
 • Støvsugere for sentralsystem
 • Olje damp oppsugere
 • Industrielle støv oppsamlere
 • Oppsuging av røyk sugere
 • Fastesugeenheter

Enfas industristøvsugere

Egnet for bruk i alle typer industrier. Våre enfase industristøvsugere har små dimensjoner og høy sugekraft takket være 1, 2 eller 3 industrielle bypass-motorer. De er i stand til å støvsuge både faste stoffer og væsker samtidig og er egnet for sporadisk, ikke-kontinuerlig bruk. Motorene, som kan aktiveres ved hjelp av uavhengige brytere, fjernkontroll mm, er installert inne i panseret som beskytter dem og reduserer støy takket være det lydisolerende materialet i motor hodet.
Utstyrt med høyeffektive filtre (Klasse L som standard for støv ned til 3 mikron og med valgfritt Klasse M-filter og Hepa-filter) kan de fange opp selv det fineste helseskadelige støv. En ergonomisk filterrister gjør at ytelsen kan opprettholdes og møte de tyngste bruksområdene, og alltid garantere samme sugeeffektivitet. I tillegg til den klassiske metallbeholderen er det mulig å utstyre vakuummaskinene med oppsamlingsposer for å hindre støvspredning. Du finner disse støvsugerne i næringsmiddel-, bygg-, maskin- og glass- og trebearbeidingssektorene.

Enfas industristøvsugere. Egnet for bruk i alle typer industrier

OPPDAG DE ENFASEDE INDUSTRISTØVSUGERENE VÅRE..

Trefas industristøvsugere

Trefase industrielle støvsugere er utviklet og designet for kontinuerlig bruk i tunge applikasjoner eller vanskelige arbeidsforhold. Med ulike effekter, opptil 18,5 kW, er de utstyrt med høyytelses turbiner eller sidekanalblåsere. Denne typen rengjøringsmaskiner er preget av høye vakuumverdier, egnet for støvsuging av tunge materialer i store mengder. Med beholdere med stor kapasitet fra 65 til 160 liter, inkluderer denne serien dusinvis av modeller og konfigurasjoner.

De kraftigste versjonene kan brukes som sentrale sugeenheter i sentralvakuumsysteme. Modeller med et automatisk filterrengjøringssystem er derimot mer egnet for arbeid i miljøer med store mengder fint støv. Vårt ønske om å innovere og finne nye løsninger gjør at vi kan modifisere maskinene for å passe applikasjonens behov.

Trefase industrielle støvsugere er utviklet og designet for kontinuerlig bruk

OPPDAG DE TREFASEDE INDUSTRISTØVSUGERENE VÅRE..

Industristøvsugere for olje

Et av de vanligste problemene i mekaniske verksteder er utvilsomt behandlingen av kjølesmøremidler som brukes under prosessering på CNC-maskiner. Disse smøremidlene er ekstremt kostbare og blandes normalt med spon og metallstøv som genereres under metallbearbeidingsprosessen, noe som gjør det umulig å gjenbruke dem.

Oilvac er utvalget av støvsugere for olje. Det løser dette problemet ved å raskt fjerne oljen blandet med spon fra maskintankene og filtrere den gjennom. En første fase av filtrering for metallspon er gjennom metallskjermer og kurver som holder på de større elementene. Et andre trinn i filtreringen er ved hjelp av polypropylenfiltre, 100 eller 300 mikron store, som beholder de fineste metallspåner og støv.

På denne måten får man en renset kuldemedieolje som kan returneres inn i maskinene ved hjelp av uavhengige pumper montert på støvsugerne. Under suge-, filtrerings- og separasjonsprosessen kan tankene rengjøres og vedlikeholdes grundig. Du-Puy industristøvsugere er tilgjengelig med en kapasitet på opptil 500 liter, avhengig av antall og størrelse på verktøymaskiner i det mekaniske verkstedet.

Oilvac er utvalget av støvsugere for olje.

OPPDAG VÅRE OIL OG SPON INDUSTRISTØVSUGERENE..

Silo industristøvsugere

Silo og filtrerings siloer. Fullstendig håndlaget og bygget etter kundens produksjonskrav. Våre støvsugesiloer gjør at vi kan tilby kunden en 100 % tilpasset løsning. Størrelsen og materialet til strukturen, filtreringsmediet, beholderens kapasitet, filterrensesystemet, materialutløpssystemet, kraften til motorene… hvert element kan konfigureres for å passe dine behov. Siloene er plassert i et stort lager eller utenfor dem, klare til å slippe løs sugekraften på opptil 20kW og den enorme lagringskapasiteten på opptil 1000 liter.

Silo og filtrerings siloer. Fullstendig håndlaget og bygget etter kundens produksjonskrav.

OPPDAG VÅRE SILO INDUSTRISTØVSUGERENE..

Ekstreme kraftige industristøvsugere

Dette er kraftige støvsugere egnet for arbeid i tung industri. Montert på en trakt har de en kraftig lobepumpe for å slippe ut vakuumverdier på opptil 8500 mm/H2O. I sementfabrikker, støperier, stålverk, forbrenningsovner og kraftverk er de uunnværlige verktøy for å holde arbeidsmiljøet rent og trygt, og for å gjenvinne restmaterialer fra prosessering som kan returneres til produksjonsprosessen.

Dette er kraftige støvsugere egnet for arbeid i tung industri

OPPDAG “HEAVY DUTY INDUSTRISTØVSUGERENE..

Atex sertifiserte industristøvsugere

Helse og sikkerhet til operatører har alltid vært et av våre hovedmål. Siden 1999 har EU innført en rekke direktiver som definerer og regulerer bruken av utstyr og maskiner i eksplosjonsrisikosoner. Utvendig er de Atex-sertifiserte støvsugerne nesten identiske med ikke-Atex-modellene bortsett fra tilstedeværelsen av den gule etiketten og beholderen i rustfritt stål. På konstruksjonsnivå er det imidlertid iverksatt ulike tiltak for å hindre antennelseskilden inne i beholderen, motoren, filtrene eller en hvilken som helst annen komponent i støvsugeren. Du-Puy Atex-sertifiserte industristøvsugere forhindrer oppbygging av statisk elektrisitet og overoppheting av motorer. De egner seg for arbeid i miljøer med mel, karbonfiber, lettmetaller, sukker, papir og andre svært brannfarlige materialer.

Atex sertifiserte industristøvsugere

OPPDAG VÅRE ATEX INDUSTRISTØVSUGERENE..

Trykkluft industristøvsugere

Der det ikke er strøm eller det er umulig å koble til strømnettet, tilbyr Du-Puy trykkluftstøvsugere. Utstyrt med en eller flere Venturi ejektorer, er de enkle å bruke og tilbyr svært høy ytelse for støvsuging av fast og flytende materiale. Disse støvsugerne er egnet for arbeid i Atex-miljøer da de ikke har noen elektromekaniske komponenter og garanterer langvarig bruk, selv i kontinuerlig drift, 24 timer i døgnet, 7 dager i uken.

Trykkluft industristøvsugere

OPPDAG VÅRE TRYKKLUFT INDUSTRISTØVSUGERENE..

Sentrale industristøvsugere

Et industrielt vakuumsystem består av en sugeenhet, en filterenhet, en oppsamlingsenhet og et system av rør og koblinger mellom disse elementene, for å fjerne og transportere materialet fra et utsugspunkt til et utslippspunkt. Det gjør det mulig å støvsuge store mengder materiale i svært store arbeidsmiljøer og om nødvendig på flere steder samtidig, og dermed maksimere effektiviteten til systemet. Det er et helt fleksibelt sugesystem, som kan monteres direkte på veggen for å minimere plassbehov og kan transporteres ved behov.

Sentrale industristøvsugere

OPPDAG VÅRE SENTRALE INDUSTRISTØVSUGERENE..

Industristøvsamlere

I motsetning til industrielle støvsugere, beveger støvsamlere seg og tiltrekker seg store mengder luft, noe som gjør dem i stand til å fange opp små partikler av luftbårne forurensninger. Disse mikrostøvpartiklene kan forårsake alvorlig skade på menneskers helse eller miljøet. En industriell støvsamler er nødvendig i nærvær av produksjonsmaskineri som kutter, filer eller smuldrer metall- og plastmaterialer eller råmat eller farmasøytiske materialer.
Generelt er disse prosessene ledsaget av et støvfjerningssystem som er i stand til å trekke ut støv direkte ved kilden for å begrense spredning til det omgivende miljøet. Våre industrielle støvsamlere kan utstyres med patronfiltre med stor filtreringsflate, posefiltre for det fineste og mest forurensende støvet eller panelfiltre for progressiv filtrering av røyk og tåke.

I motsetning til industrielle støvsugere, beveger støvsamlere seg og tiltrekker seg store mengder luft

OPPDAG VÅRE SENTRALE INDUSTRIELLE STØVSAMLERE..

Oljetåkeavtrekkere

Kompakte og effektive avtrekkssystemer for å rense luften inne i kabinene til CNC-maskiner. Under bearbeiding kastes det inn kjøleolje for å avkjøle verktøyene og forbedre kvaliteten på de produserte produktene. Under prosessen skjer det kontinuerlig gnidning mellom de ulike metalldelene som er involvert, noe som forårsaker temperaturøkning og dugger til oljen. Tåken som dannes må bort fra kabinen, men kan samtidig ikke slippes ut i arbeidsmiljøet for ikke å skape helseproblemer for operatørene. Ved å bruke SKY, våre oljetåkesamlere og sentrifugalkraftprinsippet, er det mulig å trekke ut og omkondensere tåken til olje og returnere den til maskinverktøyskabinen. Våre oljetåkefiltre er kompatible med nesten alle verktøymaskiner på markedet takket være de ulike monteringsalternativene.

Kompakte og effektive avtrekkssystemer for å rense luften inne i kabinene til CNC-maskiner

OPPDAG VÅRE OLJETÅKEOPPTREKKERE..

Bransje løsninger

Ønsker dere mer informasjon om våre industrielle støvsuger løsninger, tilbud eller hjelp til å konfigurere riktig utstyr. Fyll ut skjemaet under eller ring oss på telefon 918 19 800