Renhet i næringsmiddelindustrien

Renhet i næringsmiddelindustrien

Hvorfor industrielle støvsugere er et kritisk valg.

Næringsmiddelindustrien er en av de mest delikate og regulerte sektorene når det gjelder hygiene og sikkerhet . Å opprettholde et rent miljø fritt for støv og rester er avgjørende for å forhindre forurensning og sikre matkvalitet. Industristøvsugere har blitt et viktig valg for mange bedrifter, spesielt bakerier og  konditorier .

Under produksjonsprosessene i næringsmiddelindustrien frigjøres farlige stoffer som kan skade arbeidernes helse. Støv som mel, sukker, gjær, kaffe, sjokolade og mange andre er skadelige for luftveiene.

Designet for å effektivt fjerne støv og rester fra overflater og maskineri. Dette reduserer risikoen for mikrobiell kontaminering og krysskontaminering betydelig , som kan oppstå når støv og rester legger seg på mat og utstyr. I tillegg bidrar bruken av industrielle støvsugere til å opprettholde et renere og sunnere arbeidsmiljø for ansatte, og forbedrer deres helse og sikkerhet på jobben.

For eksempel, i et bakeri , på slutten av en prosess, er det nødvendig å rengjøre ovnene for å forhindre at forskjellige ingredienser blandes og ødelegger kvaliteten på produktet eller, enda verre, forurenser produktet.

nødvendig å rengjøre ovnene.

Matrenslighet er derfor en avgjørende faktor for matkvalitet og sikkerhet. Industristøvsugere er på sin side et grunnleggende valg for å opprettholde hygienestandarder. De er tilgjengelige i et bredt spekter av modeller og kapasiteter, i stand til å møte de spesifikke behovene til hvert selskap. I tillegg er industrielle støvsugere enkle å bruke og vedlikeholde, noe som sikrer konsistent hygiene over tid.

Hvordan unngå risikoen for forurensning i næringsmiddelindustrien?

Flere faktorer må tas i betraktning for å eliminere risikoen for forurensning i næringsmiddelindustrien. For det første er operatørens oppmerksomhet nøkkelen, fra håndhygiene til rengjøring av overflater og verktøy som brukes. For det andre må det etableres prosedyrer for å:

Hvordan unngå risikoen for forurensning i næringsmiddelindustrien?

Noen prosedyrer er derfor nødvendige for å identifisere feilhandlinger og potensielle farer ved feil forvaltning. Samtidig åpner de for implementering av effektive korrigerende handlinger som kan eliminere eller minimere risiko.

Hvilke typer matforurensning

 • Krysskontaminering : Krysskontaminering oppstår når rester fra ett matprodukt forurenser et annet produkt under produksjon eller transport. Bruk av industrielle sugesystemer bidrar til å fjerne rester og forhindre krysskontaminering.
 • Støvforurensning : støv i luften kan sette seg på matvarer og forårsake forurensning. Du-Puy støvfjerningssystemer fanger opp svevestøv og forhindrer støvforurensning.
 • Bakterie- og muggforurensning : bakterier kan vokse i fuktige og urene områder og forurense matvarer. Bruken av kompakte industrielle sugesystemer bidrar til å holde lokaler og maskiner rene, og forhindrer spredning av bakterier og muggsopp.

Fordelene med å bruke industristøvsugere

Kompakte industrielle støvsugere er designet for å være lett transporterbare og posisjonert i et hvilket som helst punkt i matproduksjonslinjen. De muliggjør enkel rengjøring selv i vanskelig tilgjengelige områder og sikrer:

 • Effektiv fjerning av støv og rusk : motorene som driver støvsugerne sikrer optimal ytelse for effektiv fjerning av selv det mest gjenstridige støvet og rusk.
 • Bekvemmelig i bruk og plassering : de er tilgjengelige i forskjellige varianter og modeller, med forskjellige størrelser og konfigurasjoner for å møte de spesifikke behovene til hvert selskap. På denne måten kan bedrifter velge den mest passende modellen for deres behov, og sikre effektiv og dyp rengjøring.
 • Forbedring av ansattes helse og sikkerhet : disse verktøyene reduserer tilstedeværelsen av støv og rusk i luften, og forbedrer kvaliteten på luften som pustes inn av ansatte.
 • Vedlikehold av hygiene og renslighet : renslighet av miljø og maskineri er avgjørende for å sikre kvaliteten på matvarer. Industrielle støvsugere bidrar til å opprettholde et rent og ryddig arbeidsmiljø, og forhindrer krysskontaminering.
 • Tids- og pengebesparelser : bruk av støvsugere reduserer rengjøringstiden, øker effektiviteten og representerer på lang sikt en kostnadsbesparelse for bedriften.
Last ned brosjyre

Støvsuging reduserer risikoen for luftveissykdommer

Støvsuging reduserer risikoen for luftveissykdommer

En av de beste investeringene med tanke på sikkerhet på arbeidsplassen og ansattes trivsel er utvilsomt en investering i et sentralisert sugesystem. Den er i stand til å tilpasse seg spesifisitetene til arbeidsmiljøet, og fanger opp svevestøv, forhindrer at det inhaleres og utgjør en alvorlig helserisiko for arbeidere.

Suspendert støv dannes når materialer som mel, sukker, kaffe eller annet helles i diverse utstyr som blandere og røreverk. Dette er en prosess som utføres manuelt av bransjeoperatører, som løfter poser og heller innholdet, noe som fører til at store mengder støv slippes ut i miljøet rundt.

Et støvfjerningssystem med riktig størrelse kan suge opp til 99,99 % av støvet.

Elementene som skiller et sentralisert sugesystem er:

 • Avansert filtrering: filtre er laget av materialer av høy kvalitet med høy filtreringsevne. De er i stand til å holde på partikler av støv og rester, forhindre krysskontaminering av matvarer og tilstedeværelsen av skadelig støv i luften.
 • Integrerte sikkerhetssystemer: de er utstyrt med noen verktøy, for eksempel alarmer eller automatiske avstengningsenheter, som kan bidra til å sikre ansattes sikkerhet under bruk.
 • Lavt støynivå: siste generasjons elektroventilatorer er stillegående motorer som reduserer støynivået under bruk, og forbedrer den akustiske sikkerheten til ansatte. I tillegg, for ytterligere å redusere støy, er sugeenheten vanligvis plassert utenfor arbeidsmiljøet.
 • Sikkerhetssertifiseringer: I næringsmiddelindustrien er det ikke uvanlig å håndtere potensielt eksplosivt støv under visse arbeidsforhold. Du-Puy sugeløsninger er sertifisert for arbeid i Atex-soner, og unngår eksplosjonsfare.
Det riktige valget for deg
Det riktige valget for deg

Til syvende og sist er industrielle støvsugere et avgjørende alternativ for bedrifter i næringsmiddelindustrien som ønsker å opprettholde et rent og forurensningsfritt miljø. De sikrer matkvalitet og sikkerhet, beskytter ansatte og bidrar til å oppfylle de strenge hygienestandardene som kreves av industrien. Å velge et industrielt støvsuger av høy kvalitet er en viktig investering for å sikre helse og sikkerhet til kunder, ansatte og virksomheten. 

Ønsker dere mer informasjon om renhet i næringsmiddelindustrien tilbud eller hjelp til å konfigurere riktig utstyr. Fyll ut skjemaet under eller ring oss på telefon 918 19 800