Støv og sandproblemer ved sandblåsing

Forberedelse av produktet

Sandblåseprosessen er et uunnværlig trinn i mange aktiviteter knyttet til mekanisk industri. I sluttfasen av fremstillingen av en metallgjenstand er det nødvendig å fjerne urenheter eller å gi spesielle egenskaper til overflaten av den behandlede gjenstanden for å gjøre den egnet for maling eller for ulike overflatebehandlinger. Disse operasjonene sprer store mengder sand i arbeidsmiljøet og etterlater rester i mellomrommene til de bearbeidede produktene.

DU-PUY , som alltid har vært oppmerksom på sektorens behov, har utviklet en rekke kraftige industrielle støvsugere, utstyrt med sidekanalturbin eller høyytelseslobepumper , spesialisert på fjerning og gjenvinning av slipemidler fra produkter utsatt for sandblåsing.

Kraftige industrielle støvsugere, utstyrt med sidekanalturbin eller høyytelses lobepumper 

Sandblåsingsprosessen

I detalj er sandblåsing en prosess som lar deg glatte , polere og rengjøre overflaten av et materiale ved å erodere overflatelaget. Denne mekaniske prosessen utføres av slitasje forårsaket av en stråle av luft og sand som deretter må fjernes ved suging og i noen tilfeller kan gjenbrukes i neste prosess.

Det er en ganske rask prosess med tanke på standardene for mekanikk, men det kan være tregt i nærvær av mer motstandsdyktige materialer å fjerne. I disse tilfellene kan du gripe inn ved å redusere størrelsen på dysen for å fokusere mer på strålen eller velge en annen størrelse eller type slipemiddel.

Sand og slipemidler

Standardstørrelsen på sandblåsingsslipemidlet varierer mellom 1,5 mm og 0,250 mm . Dette varierer avhengig av type gjenstand som normalt er metall eller stål og kan i noen tilfeller også være støpejern, tømmer, keramikk eller marmor.

De mest brukte slipemidlene er:

 • Glass eller keramiske mikrokuler
 • Keramisk korn
 • Hvit eller rødbrun korund
 • Granulat av plast
 • Metallkorn eller rustfritt stål
 • Maiskolber 
 • Grønnsakskjell 
 • Økologisk sand

Eksisterende regelverk: hva de forutser

Når maskineringen er ferdig og de maskinerte delene er trukket ut, vil det være operatørens plikt å sørge for utvinning av sliperester på de produserte produktene eller avsatt i og utenfor maskinen. Sikkerhetsstandardene på jobb etablerer faktisk umuligheten av å blåse produktene som kommer ut av sandblåsing med vanlige luftkompressorer for å unngå spredning av støv i miljøet. Støv kan forårsake luftveis- og/eller dermatologiske sykdommer på grunn av henholdsvis innånding og kontakt. 
Risikoen er spesielt høy ved arbeid med slipemidler som inneholder skadelige stoffer, som for eksempel silika. På samme måte lanseres kornene som blåses med trykkluft i høy hastighet med fare for å skade dem. Suget må derfor utføres ved hjelp av industrielle støvsugere med høye vakuumverdier, i stand til å fjerne sand med høy egenvekt. M-serien er designet for å sikre den beste ytelsen i sandblåseprosesser.

Industristøvsugere for å få fart på arbeidet ditt

DUY-PUY M 50 HP

DU-PUY utviklet en dobbelt-trinns sidekanalblåser-sugeløsning, helt i aluminium, med dobbel rotor , implementert i M50 HV –  modellen. Denne funksjonen lar deg øke vakuumet som genereres betraktelig ved å holde størrelsen liten. Aspiratoren er dermed utstyrt med 4,3 kW effekt, kombinert med en maksimal depresjon på 5.100mm/H2O og dimensjoner inneholdt i bare cm 120x65x180h . Inne i sugekammeret er det et utskiftbart forsterkningsbelte, for å hindre at sanden spiser opp selve kammeret.
Som standard inkluderer den et stjernefilter med overflate 20.000cm2 i filterklasse L , men på forespørseldet er tilgjengelig (på bildet) et effektivt filtreringssystem (PN) består av patronfiltre med store overflater med et innovativt automatisk rengjøringssystem . Spesielt egnet for utvinning av korn og svært fine pulver . 

For å sikre større brukervennlighet, og forenkle avhendingsprosedyrer ved sandblåsing ved bruk av metallkorn, er det designet et utslippssystem med spjeldventil som gjør det mulig å tømme materialet som suges uten anstrengelse.

DU-PUY W3 HV

Utvalget av middels kraftige støvsugere flankeres av en maskin med ekstremt små dimensjoner som W3 HV , med 3 kraftige enfasede 3-trinns motorer som er i stand til å utvikle 3,9 kW kraft og 3 600 mm/H2O med maksimal depresjon. Den egnede løsningen for sporadisk oppsuging av små mengder rester og støv i konvensjonell sandblåsing med lavt budsjett .

SILOFILTER og CVAC

Vårt utvalg av støvsugere dedikert til denne sektoren er spesielt kraftige og komplette, egnet for for små og store bedrifter.

Ved store anlegg, der det er behov for automatisk sug og tømming av store mengder sand. DU-PUY SILOS filter-/separatorer sammenkoblet med CVAC høyvakuumsugenheter.

CVAC-vakuumenheter og filtreringssiloene SILOFILTER tillater utvinning av sand på avstand, i høyden og i dybden. De takler store mengder sand takket være den høye sugekraften og filter kapasiteten.

Ved å investere i en DU-PUY industristøvsuger kan du:

 • Velg mellom ulike sidekanal- turbineffekter , mono- eller dobbelttrinn med høye vakuumverdier;
 • Bruk et bredt utvalg av dedikert tilbehør ;
 • Ha et sterkt og langvarig sugesystem som trenger svært lite vedlikehold
 • Reduser maskinens nedetid ;
 • Sikre den høyeste kvaliteten på produktene dine