Marvin Samarbeidende Robot

Ikke aller roboter er skapt likt. 

Industrielle automatiserte løsninger er utviklet for å frigjøre personell , men ikke aller roboter er skapt likt.  
Mens industri roboter erstatter menneskelige arbeidere helt, forfølger samarbeids roboter andre mål.

Etterspørselen etter samarbeids roboter øker

I følge International Federation of Robotics (IFR) tilskrives 74 prosent av den globale etterspørselen etter industrielle robotenheter bare fem land: Kina, Japan, USA, Sør-Korea og Tyskland.

Det er ikke tilfeldig at tre av dem er lokalisert i Asia: Asiatiske selskaper er verdensledende innen robotikk, men også i Europa, der sikkerhetskravene er litt strengere, er interessen for roboter voksende, og med det bedriftens investeringer i robotutvikling. Cobots, dvs. roboter beregnet på samarbeid mellom menneske og maskin, blir stadig mer populære. 

Disse robotene utfører oppgaver i samme områder som mennesker.

Forbrukerundersøkelser har vist at kunder har fem sentrale krav til en optimalisert rengjørings løsning: Det må være effektivt, motvirke mangel på personalet, sikre konsistent kvalitet på daglig basis, være så kompakt som mulig og gi optimal støtte for rengjøringspersonalet som utfører repeterende oppgaver.

Verken de store maskinene eller de helt autonome, personaluavhengige systemene som for tiden er tilgjengelige på markedet, er den rette løsningen for å oppfylle disse kravene. Vi trengte å tenke annerledes.

Venn ikke fiende

Marvin gir begrepene «robotikk» og «samarbeid» ny betydning. Når det gjelder utseende, ser han ut som en vanlig gulvvaskemaskin. 

Mange mennesker har forbehold om roboter – på den ene siden frykter de å bli erstattet av en maskin, og på den andre siden ser mange roboter ut som store og skremmende.

For å venne rengjøringspersonalet til å jobbe med roboten, bestemte vi oss for å gi Marvin utseendet til en vanlig gulvvaskemaskin. Romhensyn spilte også en avgjørende rolle i designet – Marvin er betydelig mindre og mer manøvrerbar enn sine store kolleger. Dette er en klar fordel i trange korridorer og møblerte rom.

Marvin tilbyr 2-i-1-funksjonalitet: når personalet deaktiverer robot funksjonen, kan maskinen brukes som en vanlig gulvvaskemaskin.

Hvem som helst kan kjøre Marvin.

Det som virkelig skiller Marvin fra andre roboter, er evnen til å lære.
Marvin er utstyrt med lære-og-gjenta-teknologi og fungerer slik: En renholder rengjør gulvet med Marvin akkurat som de ville gjort med en vanlig vaskemaskin. I mellomtiden husker Marvin rengjøringsprosessen og spesifikke funksjoner i rommet ved hjelp av sensorteknologi og kan deretter utføre den samme oppgaven autonomt ved å trykke på en knapp.

Er rengjøringspersonale i fremtiden?

Absolutt! vårt mål er ikke å erstatte rengjøringspersonalet, men å avlaste dem fra den ensformige oppgaven med å rengjøre gulv.

Dette beriker ansattes ansvarsområder og gir dem mer tid til mer krevende og komplekse oppgaver som det er behov for en menneskelig arbeidsstyrke. Dette inkluderer rengjøring av glassfasader, inspeksjoner og andre spesielle rengjøringsoppgaver. Hvis det er mer tid tilgjengelig for manuell rengjøring, forbedres det generelle nivået av renhet og hygiene i bygningen – en ekstremt verdifull ressurs, spesielt under en pandemi.